Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet

MaNDA

Elefántbébi az állatkertben

2013. február 26. - MaNDA

1941-ben örömteli eseményről számolt be a Magyar Filmhíradó. A Budapesti Állatkertben elefántbébi született. A hír igazi szenzációnak számított, mivel ez volt az első alkalom, hogy elefánt jött a világra (1930-ban és 1932-ben nem maradtak életben a bébik) az állatkertben.

Az újszülöttet lelkes gyerekközönség ünnepelte. A kiselefánt az első hét után vidáman bóklászott anyja, Bala mellett, de amikor a gyerekek neki is zabcsemegét nyújtottak, félénken arrébb szaladt.  Egy évvel később azonban már bátran mozgott a kiselefánt a kifutón, nevét sajnos nem őrizte meg a filmhíradó.

Hosszú idő után ismét szenzációról számolhatott be a Fővárosi Állatkert. Idén február 14-én ismét kiselefánt született az Elefántházban. A hír nagy eseménynek számított – akkor is, és most is – egyrészt, mert egy veszélyeztetett fajról van szó, másrészt az ázsiai elefánt ritkán szaporodik fogságban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manda.blog.hu/api/trackback/id/tr185106209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuiko 2013.02.26. 15:42:54

A borjú neve Csámbi volt, az anyjáé Malah.

zuiko 2013.02.26. 16:23:03

Bocs az akadékoskodásért, de szegény Csámbit (ha már Index főoldalon van) ne nevezzük ki Asha dédijének, mert 2,5 évesen elpusztult. :(

MaNDA · http://www.mandarchiv.hu 2013.02.28. 18:50:17

teljesen igazad van. a dédszülő nem a vér szerinti rokonságra, inkább arra utalt, hogy az 1941-ben született kiselefánt korban a dédije lehetne Ashának.
egyébként honnan tudható Csámbi neve, én feltúrtam az internetet, de nem találtam erről információt. a kommentárra fülelve mi a Bala nevet hallottuk ki a híradóból.
süti beállítások módosítása