Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet

MaNDA

Készíts rajzfilmet ingyen!

2012. május 31. - MaNDA

Gyerekek, ha azt hiszitek, hogy más is begerjed arra a szóra, hogy „archív”, tévedtek. Ez legfeljebb nekünk izgalmas. A restaurátorok Eszének igaza volt. Mert mi is folyik a Budakeszi út lankái felett, az erdő szomszédságában? Restaurálás, felújítás, megőrzés. És mégis van benne, valami misztikus. Amikor megkérdik, hogy egész nap filmet nézünk-e, senki nem hiszi el, hogy erről szó sincs. 

De, aki nem hiszi, járjon utána. Úgy döntött a Tanács, a Múzeumok Éjszakáján a rejtélyek „tárháza” megnyitja kapuit. És itt jött a dilemma. Mit mutassunk? A restaurátorok Esze és a restaurátorok Gyöngye megmentette a helyzetet. Ez a bulik éjszakája, semmi tudomány, semmi filmtörténet, semmi, ami horkolásra biztathatja a látogatókat. Reklámfilmek, dokumentum-felvételek, híradóanyagok, amit a közönség soha nem látott, legfeljebb a mélyen tisztelt dédpapi és dédmami, ez befutó lehet.

utolso_hajnal_2.jpg

Ha mellé teszünk egy kis játékot, némi harapnivalót, a dolognak működnie kell.

Kell még valami, ami megmozgatja a látogatókat – morfondíroztak a többiek. Készítsenek filmet – dobta be valaki az ötletet! Legyen saját filmjük, amit ők rajzolnak, vágnak, és végül le is vetíthetik Anna és Ida már sejtette, hogy megnyerte a feladatot. Minden, ami animáció hozzákapcsolódott. Elfogadta, sőt stábot is hoz, akikkel segítenek a látogatóknak bármilyen rajzfilm elkészítésében.

És ott van még a mozi, benne a főcsapásban. Mi legyen a mozival. Nem maradhat ki, értett egyet mindenki. És kezdődött elölről, mi legyen a moziban. Filmvetítés! Hű, de nagy ötlet… és??? A restaurátorok Gyöngyénél kész megoldás volt, századeleji magyar némafilmek élőzenei kísérettel. Időutazás azok a „Boldog békeidőkbe”. Az ingyenes program filmritkaságai mellett pedig a filmtotó kitöltésével értékes filmeket és könyveket lehet nyerni.

Kész. Pontosabban a főpróba még hátra van, aztán jöhet a nyitány is. Csak az eső ne essen. Esőnap nem lett kalkulálva.

A bejegyzés trackback címe:

https://manda.blog.hu/api/trackback/id/tr584557064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása