Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet

MaNDA

Egymásra (filmekre) nézve - Örökmozgó magyarhangya

2012. június 25. - MaNDA

Közös rendezvényre készül az Örökmozgó és a magyarhangya. Június végén tíz olyan magyar filmet láthat a közönség a moziban, ami meghatározó szerepet játszott a filmtörténetünkben. Szerintünk és számos nemzetközi fesztivál szerint.

 magyarhangya.jpg

Ha ügyesen válogatunk az elmúlt negyven év filmterméséből, plasztikus képet kapunk a „vidám barakk” mindennapjairól. Ott van a megunhatatlan Pelinkán elvtárs A tanú című filmből; az első filmre vitt leszbikus történet, az Egymásra nézve; vagy az a nyomasztó légkör, ami bebetonozza a Panelkapcsolat házaspárját. És ott van a Nyócker, a Taxidermia, vagy a Kontroll.

taxidermia.jpg

 

 

Filmek tiltott szerelemről, politikai elnyomásról, nyugtalan ifjúságról, reménytelen házasságról és az állandó lázadásról. Kultuszfilmek szerintünk és számos filmtörténész szerint.

Magyar filmek angol felirattal, hogy elhozhasd a külföldi barátaidat, hogy programot szervezhess a külföldi vendégeidnek, hogy megmutathassuk, hogy látták a filmesek a „legvidámabb barakkot” .

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manda.blog.hu/api/trackback/id/tr494610195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keptelen kepkeret 2012.06.26. 16:52:15

Tokjo kezdemenyezes, de tenyleg. A ferjemnek a Tanu-t mutattam meg felirattal nem tul regen, mielott elkezdodott volna gyorsan toriorat tartottam es utana ertette es elvezte, es persze szamara az egesz hihetetlen volt:-)

Amit szivesen latnek angol felirattal az az "Isten Hozta Ornagy Ur", zsenialis film meg mindig, de sehol nem lattam hozza feliratot sajnos.

Neoprimitív 2012.06.26. 17:16:29

Nem akarok kötözködni, de abban mi a logika, hogy sem itt, sem a MANDA oldalán, sem a MagyarHangya FB oldalán nincs fent sem a filmek listája, sem a kezdési időpontok?

miert is? 2012.06.26. 18:42:53

letmetellyou: biztos azert, mert nem tud magyarul. Baratkozz meg a gondolattal, hogy ilyen is van. Ja es meg angolnak sem kell lennie. Talan ez is ujdonsag lesz szamodra hogy nagyon sokan beszelnek angolul,sot tobben mint ahanyan magyarul. Koztuk olyanok is lehetnek akiket erdekel egy magyar film. Hihetetlen mik vannak a vilagban.

keptelen kepkeret 2012.06.26. 18:58:44

@letmetellyou: Azert mert Brit es nem beszel magyarul:-)Gondoltam megmutatom neki a jobb filmjeinket, hogy kicsit jobban megismerje a magyar tortenelmet/kulturat/filmmuveszetet.

Az Isten Hozta Ornagy Ur, pedig az egyik kedvenc magyar filmem, hat innen a feliratigeny:-)

@miert is? :-)))))))))))))
süti beállítások módosítása