Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet

MaNDA

Nyakig szocreálban

2012. október 19. - MaNDA

Mindig kiemelkedett környezetéből, nem illett bele a szocreál mindennapokba. Már megjelenése olyan volt, mint egy művészi, formabontó divatcikk, amelyet az ember méregdrágán vett egy illegális kereskedésben. Bár születésnapja van, nem a korát akarom hangsúlyozni, hiszen ma is sugárzó nő, aki megőrizte őt jellemző szuggesztivitását.

Vagány csaj a szocreál fölött: Kiss Mari – írja a MaNDA. Akárha angyal lett volna. A magyar Jane Fonda. A színésznő, akibe rengeteg velekorú magyar fiatalember volt szerelmes. A huszadik században így jártak a fiatalemberek, mindig, mindenhol előjött egy bombázó színésznő, akibe bele lehetett zúgni.

KissMari1_1.jpg

Kiss Mari amúgy nem is volt olyan egyedülállóan vagány csaj a szocreál fölött. Mi az, hogy fölött? Benne volt, nyakig, és ez neki sem ártott meg. Mint Pataki Áginak, Sütő Enikőnek, Halász Juditnak, Toldy Máriának, Kovács Katinak, Egerszegi Krisztinának, Makray Katinak. Jó, Pécsi Ildikó később kicsit beszocialistásodott, de ez egyáltalán nem ártott bombázóságának.

Isten éltesse őket, a mindig, mindenhol gyönyörű nőket, akik nélkül a legnagyobb férfiasság – nem testrészről van szó – is érvénytelen. Az élet meg értelmetlen. Ezt többek között Kiss Maritól tudjuk. Hálásak vagyunk neki ezért.

A bejegyzés trackback címe:

https://manda.blog.hu/api/trackback/id/tr34858164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása