Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet

MaNDA

Nyaralás, lazulás, szurkolás

2012. július 03. - MaNDA

Ha röviden és tömören akarjuk megfogalmazni, mit kínál  az Örökmozgó júliusi műsora, elég újraolvasni a címet. Jávor Pállal és Muráti Lilivel Siófokon nyaralhatunk, Páger Antal és Tolnay Klári Lellére hív minket, míg Gálfi László Bogláron kalandozik. A 30-as évektől a 80-as évekig igazi időutazást tehetünk a magyar tengernél vígjátékok, kalandfilmek és drámák kíséretében. 

Legalább ennyire színes és változatos a zenés filmek palettája is. Kálmán Imre dallamai mellett felcsendülnek Fényes Szabolcs melódiái, de a zeneszerzők között találjuk Dés Lászlót, Szörényi Leventét, az előadók között pedig ott vannak a 70-es évek kultzenekarai.

XVI.737.II.jpg

Néhány hét múlva az egész világ Londonra veti a szemeit. Vérbeli és alkalmi drukkerek szurkolnak a 30. Nyári Olimpia versenyzőinek. Hol van már Athén és Helsinki, Tokió és Moszkva, Mexikó és München? Szerencsére több ezer méter filmszalag őrzi az egykori olimpiák emlékeit, eredményeit. Az Olimpia jegyében sorozatunk dokumentumfilmjei mellett olyan játékfilmek is szerepelnek, ahol mi más játszaná a főszerepet, mint a foci (Csodacsatár, Civil a pályán, Mese a 12 találatról).

038_civil a palyan III,108,2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manda.blog.hu/api/trackback/id/tr234626021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása