Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet

MaNDA

Beszéljünk a filmekről - új magyar dokumentumfilmek

2013. november 26. - MaNDA

2013. november 26-28. között dokumentumfilm-sorozatot tartunk az Örökmozgó Filmmúzeumban. Célunk az, hogy a legfrissebb magyar alkotások közül néhány közönség elé kerülhessen. A vetítéssorozat szervezőereje a dokumentumfilm-készítés gyártási lehetőségeinek megmutatása. Emellett igyekeztünk mind tematikailag, mind műfajilag a legszélesebb választékot nyújtani: interjú- és riportfilm, követő dokumentumfilm, játékfilmes formában történő ismeretterjesztés, portréfilm egyaránt látható lesz.

Válogatásunk célja az, hogy megmutassuk, hogyan reagálnak mindennapjainkra a legfrissebb magyar alkotások. Az internet, az infotainment korában a nem fikciós műfajokmind formailag, mind témailag folyamatos változást mutatnak, tükrözve az alkotók útkeresését a közönséghez.

A filmvetítéseket beszélgetés követi az alkotókkal. A filmklub házigazdája Boronyák Rita, a MaNDA és Filmarchívum munkatársa. A sorozatra bérlet váltható, ára: 2000 Ft. A fennmaradó helyek függvényében az előadások előtt jegy váltható, ára egységesen 750 Ft.

Dokufilmklub.jpg

Program

November 26. 17 óra
A tartótiszt, rendező, riporter, producer: Varga Ágota
A tér, rendező: Gyarmathy Lívia

November 26. 20 óra
A vitorlázó, rendező: Kollmann András
Apolka, rendező: Pozsgai Zsolt

November 27. 16 óra
Börtön rap, rendező: Papp Bojána
Özvegy a keresztelőn, rendező: Putz Attila

November 28. 16 óra
Plusz egy dimenzió, rendező: Kroó András
Stigma, rendező: Petényi Katalin

November 28. 18.30 óra
A kétszer született gyermekek, rendező: Pataky Csaba
Privát Mészöly, készítették: Dér Asia, Gerőcs Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://manda.blog.hu/api/trackback/id/tr315657757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása